logo

Usluge savjetovanja i dizajna

Usluge savjetovanja i dizajna

Izrada koncepta

Koncept je polazišna točka izrade svakog projekta uređenja interijera. Za početak dovoljno je dostaviti kotirani tlocrt prostora koji se uređuje sa naznačenim otvorima, smjerovima otvaranja i instalacijama. Ukoliko ne posjedujete takav tlocrt ili niste sigurni kako ga izraditi, mi ćemo to učiniti za Vas. Zatim slijedi interaktivni dio gdje Vi iznosite zamisli i želje a mi na osnovu iskustava slažemo željeno i izvedivo. Po dobivenoj zadovoljavajućoj verziji koncepta pristupa se samom dizajniranju prostora.

Babaloo design

Idejno rješenje interijera

Kao što se vidi iz priloga na stranici, idejno rješenje uređenja prostora, između ostalog, crta se u 3D kompjuterskom programu. Takva prezentacija omogućava Vam sticanje dojma o odnosu među elementima u prostoru. Gabaritni odnosi su realni, dok sami materijali i boje nedaju stvarnu sliku. Ovako prezentirano idejno rješenje otklanja i najmanju nedoumicu, te Vam omogućava „ šetnju“ kroz prostor onakav kakav će izgledati nakon opremanja. Za istaći je da ovakav način prezentacije, pored ostalih prednosti koje ima, „čuva“ Vaš novac, jer u investiciju se ulazi nakon što su predpostavljeni svi detalji.

Babaloo design

Izrada projekta rasvjete

Nakon pozicioniranja elemenata u prostoru, odabira materijala i boja, potrebno je izraditi projekat rasvjete. Bez adekvatne rasvjete i rasporeda rasvjetnih tijela, samim namještajem nemože se u potpunosti postići željeni ambijent. U postizanju željene atmosfere uloga svijetla često je zanemarena i podcijenjena. Sam projekat sastoji se od izračuna inteziteta svijetla (u luxima), smjera svjetlosnog snopa, djelovanje svjetla, te je opisana i kvalitetea rasvjetnih tijela. Nepravilnim pozicioniranjem rasvjetnih tijela možete potrošiti znatna sredstva, a da nebudete zadovoljni dobivenim. Izradom projekta rasvjete svodimo mogućnost Vaše eventualne greške na minimum. Na taj način štedimo Vaš novac i omogućavamo Vam stvaranja željenog ambijenta. Također usklađujemo rasvijetu i vršimo odabir iste, radimo plan mikro pozicija rasvjete i strujnih krugova adekvatno uređenju interijera kako indirektnu tako i samostojeću kako bi se ambijent upotpunio a troškovi optimizirali.

Babaloo design

Vizualizacija interijera

Vizualizacija interijera je konačna dizajn varijanta, napravljena u suradnji između investitora i dizajnera babaloo-designa. Svrha joj je da se investitoru predoči konačna ideja i omogući uvid u budući izgled prostora. Takva vizualizacija također se koristi od strane izvođača i nadzora radova kako bi se sve akcije u prostoru koordinirano izvodile i usporedile sa konačnim željenim izgledom istog. Takva vizualizacija najvažniji je dio projektnog dijela. Naš stručni tim na čelu sa dizajnerom Alexom Pilepićem spreman je udovoljiti Vašim željama i svojim iskustvom osmisliti Vaš životni prostor, tako da Vaš boravak u njemu bude Vaše zadovoljstvo.

Babaloo design

Personaliziranje interijera

Personaliziranje, ili izrada interijera po posebnim uvjetima i dimenzijama je trend koji daje maksimalnu funkcionalnost i iskoristivost određenom prostoru. Gradanja objekata i prostorija nepravilnih stranica iziskuju od dizajnera pribjegavanju najsmjelijim rješenjima. U takvim situacijama do izražaja dolazi kreativnost i prilagodljivost na neuobičajeno. Funcionalna popunjenost volumena kvalitetnim namještajem i mjera za kvantitet izuzetno su bitni u takvim situacijama, a sve u cilju izbjegavanja estetskog nesklada koji se često javlja u takvim prostorima. U babaloo-designu od samog početka nailazimo na takve izazove koje uspješno rješavamo. Svojim idejnim rješenjima i dizajnom, a kroz nekoliko proizvođača koji nas prate rješit ćemo i ono što se u prvom trenu čini nerješivo.

Babaloo design